Maribor

560.000 €

SAMOSTOJNA HIŠA

Hiša | Samostojna | 263.7 m2 | 2009

Splošno

 • Dodatno
  BalkonVrtTerasaPokrito parkirišče
 • Priključki
  ElektrikaVodaKanalizacija
 • Ogrevanje
  Fotovoltaika
 • Luksuz
  Klima

Opis

Gre za prav posebno hišo, ki je  umeščena v čudoviti mirni okolici, v bližini stare struge reke Drave.  Pripada ji lepo urejeno zemljišče v velikosti  1.296 m2, ki je v celoti ograjeno z leseno ograjo iz sibirskega macesna.   Ima 263,7 m2 skupne površine, od tega 187 m2 bivalne in je l. izgradnje 2009. 

V hišah iz masivnega lesa je bivalna klima zelo prijetna in zdrava, saj je masiven les živ material, ki diha, je regulator vlage ter odličen toplotni in zvočni izolator.

To enodružinsko hišo opredeljuje ravna „zelena“ streha, veliko zemljišče in vonj po severnem boru, ki je eden najboljših naravnih gradbenih materialov, saj je zelo odporen na vremenske vplive. Zunanjost hiše je polna ravnih in izčiščenih linij, vidnih konstrukcijskih detajlov, malih in velikih okenskih površin ter naravnih materialov. Notranjost močno zaznamujejo masivne konstrukcijske brune in prijeten vonj lesa.

Ob vstopu v hišo pridemo najprej v prostoren predprostor, ki nas vodi naprej v glavni dnevni prostor s kuhinjo in jedilnico. V pritličju se nahajajo še pralnica s solarnim bojlerjem, kopalnica, finska savna (obvezni del  vsake finske hiše) in pomožni prostor. Krasi jo čudovita pokrita terasa, kjer si lahko v prostem času privoščiš počitek in uživaš v miru in lepem, zelenem okolju. 

Hiša je ogrevana z električno energijo. Domačnost in toplino pa ji doda še litoželezna peč na drva, kamin.

Energijska učinkovitost

Nameščena domača elektrarna (10,8 MV) je v letu 2021 proizvedla približno:

- 13 MVh ali 960,00 €

- Poraba, ki vključuje napajanje električnega vozila, ogrevanje celotne hiše, uporabo savne, bazena in vse električne naprave ter razsvetljavo, pa je bila: 14Mvh ali 1280,00 €

Kontakt

Podobni oglasi